RMNautica

Prug - Reunió amb el Director Territorial d'Agricultura


Arran de la publicació del PRUG (Pla Rector d'ús i gestió de l'àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus), l'associació va dirigir al Conseller escrit d'al·legacions manifestant inquietud pels efectes econòmics que la seva aplicació suposava no només per al nostre sector sinó a tot un teixit empresarial dels municipis afectats pel Pla.


Ara, per encàrrec del Conseller d'Agricultura, el director territorial de Girona, el Sr. Vicente Estanyol, ens ha citat per explicar-nos la situació actual en relació al PRUG. La redacció del PRUG respon al compliment d'una Directiva Europea que obligava a l'estat a la seva redacció. La Generalitat, que és qui té les competències en aquesta matèria va resoldre publicar el passat mes d'octubre el text que ha originat tanta polèmica i que ha donat lloc a més de 700 al · legacions, que hauran de ser estudiades i resoltes.

Prug - Reunió amb el Director Territorial d'Agricultura

El Sr. Llacuna manifesta la voluntat ja expressada pel conseller en el seu escrit a l'associació després de rebre les nostres al legacions, de buscar un consens.


Per aquest motiu ens trasllada que:


+ Aquest any es mantindrà la situació com l'any passat.


+ Que des de la mateixa Delegació s'han comprovat alguns dels motius que van generar algunes de les mesures restrictives, com ara la salut de la posidònia, de la qual han constatat que no ha experimentat efectes negatius, al contrari, ha augmentat.


+ Que com a conseqüència, es plantegen dues solucions en relació a la nàutica d'esbarjo: augmentar el nombre de boies, ja que han constatat que les 265 previstes són insuficients, o d'ampliar el fondeig lliure.


+ Que les qüestions referides a distàncies de navegació o velocitat no les ha de regular el PRUG, sinó que són competències de Capitania Marítima.


+ Que un cop parlat amb tots els agents implicats, la Delegació traslladarà un informe a la Conselleria perquè emeti una resposta oficialitzada.


+ Que preveuen que la resolució de les al·legacions s'allargarà durant, com a mínim, un any.


Des de l'associació hem rebut aquesta informació amb optimisme i suposa una bona notícia per al nostre sector. Hem captat la voluntat de trobar un consens, sense deixar de banda l'objectiu del PRUG en la protecció del paratge del Cap de Creus, la preservació és, sens dubte, un dels reclams turístics al nostre territori, de manera que, certament, és interès de tots, trobar un equilibri que permeti la seva protecció.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament de la pàgina web, i si ens dóna el seu consentiment,
també farem servir galetes per recopilar dades de les seves visites per obtenir estadístiques agregades per millorar els nostres serveis.